Hlavní obsah

Matějovský opět úspěšný

PRAHA

Končící rok byl pro jezdce královéhradeckého Československého Motorsportu, který zastřešuje tři menší týmy v různých soutěžích, úspěšný. Nejznámější je O2 Motorsport, jehož jednička Michal Matějovský skončil v Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu třetí, když po skvělém začátku ho o celkové prvenství připravila velká smůla v podobě technických problémů.

Článek

„Měl jsem vyhrát už letos. Poprvé jsem se alespoň dostal celkově na stupně vítězů. V ročníku 2008 už chci stát na tom nejvyšším,“ řekl rezolutně dvaadvacetiletý jezdec. Spolu s ním pojede také osmnáctiletá Laura Hájková, která udělala za rok v tvrdé konkurenci octavií výrazný jezdecký pokrok. Právě tento prestižní pohár by měl být jedním z nosných i v novém roce.

„O složení týmů a celkové koncepci se v těchto dnech rozhoduje. Jasno budeme mít na konci zimy. Určitě lze už teď říct, že se všechny tři naše týmy budou věnovat cestovním vozům. Nejmladší jezdci pojedou motokáry. Michala čekají kromě octavií i zahraniční závody především v Německu,“ dodal šéf trojlístku týmů, bývalý mistr Evropy Stanislav Matějovský. Syna by rád postupně viděl nejen v závodě evropského poháru ETCC, ale výhledově nejlépe v prestižním světovém šampionátu WTCC. „Prosadit se musí do pěti let, “ dodal otec.

Miroslav Forman zvítězil v domácím okruhovém šampionátu Divize 4 do 2000 ccm. Začal s pomalejší alfou a skončil s rychlým audi, s nímž pojede i v příští sezóně. Na zahraničních tratích si vede v motokáře výborně jeho syn Jiří. Matějovského tým uspěl i v menších zahraničních pohárech.

„Každá zkušenost je dobrá. Realizace plánů je však závislá na finančních možnostech a ty ladíme,“ konstatoval Matějovský s tím, že se nebude vracet k truckům, v nichž sice sám vyhrál ME, ale nikdo z jeho jezdců o tuto disciplínu nemá zájem.

Reklama