Hlavní obsah

Michlovi se s vozem z vlastní dílny daří

BRNO

Na vůz z rodinné vývojové dílny Lotus Michl 07/01 spoléhá automobilový závodník Dan Michl a slaví úspěchy. Hned v první sezóně s ním kromě třetího místa v celkové klasifikaci Evropského poháru v závodech automobilů do vrchu vyhrál i dva závody okruhového mistrovství České republiky.

Článek

Za zrodem výroby vozu vlastní výroby stojí závodníkův otec konstruktér Josef Michl, kterého zdobí sedmnáct titulů mistra republiky. V uplynulé sezóně získal Josef Michl v sedmapadesáti letech titul mistra Evropy v závodech historických vozů.

"Snažíme se v českých podmínkách postavit auto, které by bylo dostatečně rychlé a konkurovalo renomovaným značkám," řekl ČTK Josef Michl. Popud k tomu mu dala současná praxe, kdy se všechny součástky na závodní vozy kupují v zahraničí. "Umrtvují se tím české firmy i lidé, kteří dokážou udělat stejně kvalitní výrobky," tvrdí.

S vlastním vozem se chtějí Michlové prosadit v příští sezóně ještě výrazněji hlavně v okruhových závodech. "Dan bude jezdit také Evropský pohár vrchařů. Od roku 2009 bychom měli startovat i v mistrovství Evropy vrchařů, neboť by měla být vypsaná i kategorie E1 pro volné cestovní vozy," uvedl Josef Michl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články