Hlavní obsah

Štěpán Vojtěch se vrací na okruhy, pojede šampionát Grand Turismo

PRAHA

Štěpán Vojtěch se vrací k automobilovým závodům na okruzích. Třicetiletý jezdec letos vstoupí do šampionátu FIA Grand Turismo, v němž bude v kategorii G2 řídit americký speciál Mosler MT900R.

Foto: Jiří Vatka.

Štěpán Vojtěch

Článek

Vojtěch dosud závodil v rallye, letos však v mistrovství světa chybí. Jeho hlavní partner OMV totiž skončil s podporou motoristického sportu a jezdec nenašel jiného, který by mu dokázal pokrýt sezónu.

"Myslím, že jsme v soutěžích cosi dokázali, po úspěších na domácích tratích jsme postoupili do mistrovství světa, sbírali body, nicméně v závěru loňského roku jsme se dostali do situace, kdy se účast ve světových soutěžích pro nás stala hodně složitá," uvedl dnes Vojtěch na webové stránce společnosti BPA.

Vojtěch zasedne do zcela nového speciálu

Právě na okruzích přitom jeho závodnická kariéra začala. "Nyní, po letech v rallye, nastal čas pro návrat. Nad nabídkou Antonína Charouze jsem se moc dlouho nerozmýšlel. Znamená pro mě velkou výzvu, cítím novou, silnou motivaci. Samozřejmě, teprve uvidíme, jak mi to půjde, jak bude fungovat zcela nový vůz i tým, ale věřím, že ostudu neuděláme," dodal Vojtěch.

Jeho otec Zdeněk Vojtěch byl v 80. letech předním pilotem cestovních vozů. "Moc se těším na to, že se vrátím do tátových stop. Jméno Zdeněk Vojtěch bylo značkou nejvyšší okruhové kvality a já na něj chci navázat. Nejvíce mě láká asi Spa Francorchamps, dráha, kterou otec měl tolik rád," konstatoval Vojtěch.

Reklama