Hlavní obsah

Začne vysílat satelitní TV o automobilovém sportu

PRAHA

V Česku začne letos na jaře vysílat celodenně a v češtině nová satelitní televize Sport 5 zaměřená na automobilový sport a motorismus. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání dostala licenci na dvanáct let.

Článek

Majitelem stanice je společnost BPA sport marketing, která mj. vlastní marketingová práva na českou hokejovou extraligu a je marketingovým partnerem jezdců a dlouhodobým vlastníkem osobnostních práv Tomáše Engeho, Jarka Janiše a dalších českých jezdců. Šéfem stanice se stal Jiří Hojgr, který předtím vedl Galaxii Sport.

Podle Hojgra  začne stanice vysílat přímé přenosy závodů a kvalifikací z mistrovství, jako jsou DTM, Euroserie F3, NASCAR Sprint Cup Series a Porsche Carrera Cup. „Fanoušci se také budou moci bavit při takzvaných highlights, neboli pořadů sestavených ze zajímavých momentů z šampionátů American Le Mans Series, Grand-Am, Super Serie FFSA, Belcar, European GT4, ADAC GT Master a Seat Leon Super Copa,“ informoval Hojgr.

Program bude distribuován prostřednictvím satelitu ASTRA 1E - 23,5 E s možností individuálního satelitního příjmu, televizními kabelovými rozvody a v sítích IPTV systémů. Program bude vysílat 24 hodin denně a bude celý kódován. Dekódovací karty budou určeny pro území ČR a SR.

Reklama