Hlavní obsah

O Mosleyho osudu v čele FIA rozhodne v červnu tajné hlasování

PAŘÍŽ

O setrvání Maxe Mosleyho v čele Mezinárodní automobilové federace rozhodnou účastníci mimořádného shromáždění 3. června v Paříži v tajném hlasování. Sedmašedesátiletý funkcionář čelí ostré kritice poté, co britský bulvár zveřejnil informace o jeho sexuálních orgiích s nacistickou tématikou.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

Mosley navzdory mnoha výzvám odmítl odstoupit. Požádal však o co nejrychlejší svolání mimořádného shromáždění, na kterém se vysloví k jeho osudu v čele organizace zástupci všech národních federací. Mosleyho funkční období má vypršet v příštím roce.

"Členové senátu jednomyslně odsouhlasili, že kvůli mediální sledovanosti soukromí prezidenta FIA je třeba jednat," citovala prohlášení FIA agentura Reuters.

Mosley se pokusil u soudu vymoci, aby nedělník News of the World, který celou aféru rozpoutal, stáhl videozáznam ze svých internetových stránek. Soudce David Eady však odmítl prezidentovi FIA vyhovět. "Na celé záležitosti by to prakticky nezměnilo vůbec nic. Záznam navíc jen první den po jeho zveřejnění vidělo téměř 1,5 miliónu lidí," citoval ho server BBC. "Hráz už se protrhla a přestože zveřejnění záznamu nemá žádný veřejný zájem, zakazovat ho nyní by bylo zcela zbytečné gesto," dodal.

Podle soudce je video velmi krátké a obsahuje nejen Mosleyho záběry při sexuálních hrátkách s pěti prostitutkami, ale i přestávku na čaj. "V části, kterou jsem viděl, většinou někdo někoho plácal po zadku," prohlásil Eady.

Nedělník sice nemusí stáhnout záznam z internetu, stále však čelí Mosleyho obžalobě za narušení soukromí. Soud by se jí měl zabývat v červenci.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint