Hlavní obsah

Patricková se stala první ženskou vítězku závodu série IndyCar

Šestadvacetiletá Danica Patricková se stala první ženou v historii, která vyhrála automobilový závod série IndyCar. Americká pilotka v neděli triumfovala na trati v japonském Motegi v závodě Indy Japan 300.

Článek

"Konečně jsem se dočkala," radovala se po závodě Patricková, která na premiérové vítězství dosáhla při svém jubilejním padesátém startu v seriálu, když do cíle dojela s téměř šestivteřinovým náskokem před druhým Heliem Castronevesem. "Rozhodla strategie zastávek v boxech, kterou mi tým skvěle připravil. Věděla jsem, že mám stejnou strategii jako Helio, takže když jsem ho předjela, nemohla jsem tomu uvěřit. Je to skvělé," dodala Patricková, která se do čela závodu dostala v 198. kole z 200.

Dosavadním nejlepším umístěním Patrickové bylo druhé místo z loňského závodu v Detroitu, v konečném pořadí seriálu pak obsadila sedmé místo. Před třemi lety získala ocenění pro nováčka roku, když se na okruhu v Indianapolis stala první ženou v historii IndyCar, která byla v čele závodu. Rodačka z Wisconsinu, která se mimo jiné objevila v letošním plavkovém čísle magazínu Sports Illustrated, však vedení neudržela a dojela čtvrtá.

Reklama