Hlavní obsah

V rakouském Rechbergu startuje ME vrchařů

RECHBERG

Na pětikilometrové trati v horském průsmyku v rakouském Rechbergu odstartuje v neděli dvanáctidílný seriál mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, v němž si dělají ambice na úspěch i čeští jezdci. Čtvrtý díl seriálu zavítá 1. června do Šternberka na trať Ecce Homo.

Článek

Titul mistra Evropy obhajuje v kategorii 2 otevřených závodních vozů Španěl Ander Vilariňo, čtvrtý skončil v loňské sezoně v absolutní klasifikaci Otakar Krámský. Z dalších českých jezdců byl Milan Svoboda devátý, o tři místa za ním se umístil Dušan Nevěřil. Tato trojice se představí v Rechbergu, kde před rokem v první jízdě vytvořil Vilariňo časem 1:58,148 traťový rekord.

"Dá se očekávat italský útok na přední místa v absolutní klasifikaci. Italové postavili před sezónou nový vůz Osella a také nové formulové vozy. Závod v Rechbergu napoví po zimní přestávce o vyhlídkách českých jezdců," řekl ČTK předseda české komise vrchařů Josef Krečmer.

Český útok na konečné prvenství lze očekávat v kategorii 1 cestovních vozů. Před rokem získal titul Slovák Peter Jureňa, stříbro připadlo Petru Vojáčkovi a čtvrtý skončil Miroslav Jakeš. K favoritům se řadí i zkušený Chorvat Niko Pulič, jenž pojede s vozem BMW M3 ve stáji Otakara Krámského.

Program mistrovství Evropy v závodě automobilů do vrchu
27. dubnaRechberg (Rak.),
11. květnaAl Fitp (Šp.),
18. květnaEstrela (Portug.),
1. červnaŠternberk Ecce Homo,
8. červnaTrevír (Něm.),
29. červnaTrento (It.),
6. červenceRieti (It.),
20. červenceBaba (SR),
27. červenceIlirská Bystrica (Slovin.),
10. srpnaMont Dore (Fr.),
17. srpnaSt. Ursanne (Švýc.),
21. záříBuzet (Chorv.).

Reklama