Hlavní obsah

Při závodech do vrchu zahynul závodník Fajkus

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

Smrt třiačtyřicetiletého závodníka Miroslava Fajkuse z Krnova ukončila v neděli víkendové automobilové závody Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou. V sedmadvacetileté historii si závody v Náměšti vyžádaly život jezdce poprvé.

Článek

K tragické nehodě zkušeného jezdce došlo v cílové rovince. Podle dostupných informací Fajkusův vůz vyjel z trati a ve vysoké rychlosti narazil do stromu. Poté se rozlomil, jezdec zůstal v ochranném rámu a vzduchem putoval dalších třicet metrů.

Záchranáři bojovali o jeho život téměř hodinu. Marně. „Závodník utrpěl zranění, jimž po pětapadesát minut trvající resuscitaci podlehl,“ potvrdil lékař zdravotnické záchranné služby na Vysočině Miroslav Havlík.

Otřesení organizátoři ihned po tragické události závody ukončili. „Závody jsme hned zrušili. Co bude dál, nedokážu teď říct. Taková tragédie jako dneska odpoledne se u nás při závodech stala v celé historii závodů úplně poprvé,“ říkal ředitel Zámeckého vrchu Ivan Rybníček.

Miroslav Fajkus jel svůj poslední závod na voze Lola T99/50 ve třídě E2+2000. Závod Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou byl prvním v rámci letošního Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech do vrchu.

Reklama

Související témata: