Hlavní obsah

Janák útočil v Mugellu na bednu

Český jezdec Jiří Janák se konečně prosadil podle svých představ. V silné konkurenci na okruhu v italském Mugellu si dojel pro čtvrté místo v Porsche Carrera cupu a dosáhl tak letošního nejlepšího výsledku v tomto seriálu.

Foto: jiri-janak.com

Jiří Janák při závodech na Hockenheimringu - ilustrační fotografie

Článek

Tým Schnabl Engineering má stále problémy s ideálním nastavením vozu. Janák tak startoval z deváté pozice, ale probojoval mezi pět nejrychlejších závodníků a nakonec útočil i na stupně vítězů, po nimiž skončil těsně čtvrtý. Získaných čtrnáct bodů ho rázem posunulo na celkovou pátou pozici.

„Samozřejmě, jsem rád, že se mi podařilo konečně získat dobré umístění. Auto však ani tentokrát nefungovalo tak, jak bych si představoval. Po celou dobu jsem bojoval s nedotáčivostí. Několik kol před koncem mě zpomalil Mamerow, ale nakonec jsem ho předjel,“ řekl po závodě Jiří Janák. Prvenství si vybojoval Uwe Alzen.

Ani o tom víkendu si však Janák neodpočine. Čeká ho další závod, tentokrát ze seriálu Porsche Supercup, který je součástí víkendů formule 1, takže se jede na okruhu v Istanbulu.

Reklama