Hlavní obsah

Pilot F1 Liuzzi pojede o víkendu v Mostě

PRAHA

Testovací jezdec stáj formule 1 Force India Vitantonio Liuzzi posílí českou stáj Charouz Racing System při druhém dílu mezinárodního mistrovství České republiky divize 4. Ten se jede o víkendu na okruhu v Mostě a italský závodník bude členem jedné ze dvou posádek Mercedesů Benz AMG DTM C – Klasse v sobotním tříhodinovém závodě.

Foto: BPA/Martin Straka

Po Hungaroringu se MMČR divize 4 představí na okruhu v Mostě.

Článek

„Na mostecký závod se už moc těším. Odehraje se tam celá řada mých premiér. Poprvé okusím tento český okruh, stejně jako jsem dosud nikdy neřídil speciál z šampionátu DTM. O mezinárodním českém mistrovství jsem slyšel, že je zajímavé a kvalitní. Věřím, že si v sobotní tříhodinovce dobře zazávodím a zároveň se dobře pobavím,“ uvedl sedmadvacetiletý Ital v tiskové zprávě agentury BPA.

Liuzzi působí ve formuli 1 čtvrtým rokem. Letos je třetím pilotem týmu Force India, předchozí dvě sezóny závodil za stáj Toro Rosso a v roce 2005 byl třetím jezdcem Red Bullu, dostal ale také šanci v několika Velkých cenách. Jeho prvním závodem v královské disciplíně byla Velká cena San Marina 2005. Rok předtím se Liuzzi stal suverénním vítězem mezinárodního mistrovství F3000.

Liuzzi v Mostě nastoupí v jedné posádce s Janem Charouzem, Antonínem Charouzem a Václavem Nimčem. Jako posádka druhého vozu stejného typu jsou nahlášeni Tomáš Enge, Stefan Mücke, Antonín Charouz a Václav Nimč. V Mostě se tak představí kompletní trojice týmu Charouz Racing System (J. Charouz, Mücke, Enge), kterou v polovině června čeká slavný závod 24 hodin Le Mans.

Reklama

Související témata: