Hlavní obsah

Schumacher se při závodní premiéře na motocyklu skvěle bavil

OSCHERSLEBEN

Vydařenou stíhací jízdu i pád předvedl sedminásobný mistr světa ve formuli 1 Michael Schumacher při své premiéře v mezinárodním německém šampionátu superbiků.

Článek

Na okruhu v Oscherslebenu nejprve vybojoval z 39. místa na startu po dvaceti kolech 28. příčku se ztrátou jednoho okruhu na vítězného Rakušana Martina Bauera. V druhém závodu v jedenáctém kole upadl poté, co se propracoval na 21. místo. Z karambolu vyvázl devětatřicetiletý jezdec bez zranění.

"Byla to parádní zábava. Závod je mnohem lepší než testovací jízdy. Byla to fuška udržet se v balíku," řekl po dojetí prvního závodu Schumacher.

Vzácnou příležitost změřit síly s legendou formule 1 měli i tři Češi. V prvním závodu skončil čtyři místa za Schumacherem Viktor Noss. Petr Čermák a Miloš Čihák byli z boje předčasně vyřazeni. Druhý závod pro změnu nedokončila německá hvězda.

"Zaplatil jsem nováčkovskou daň. Chystal jsem se zaútočit na jezdce přede mnou, když škrtl pedálem o obrubník," litoval Schumacher, který se nevyvaroval chyb ani v prvním závodě, kdy vyjel do trávy. "Ale celkově to byla paráda," zopakoval.

Jízda na motorce je především koníčkem 

Bývalý pilot Ferrari se původně přihlásil k závodům pod cizím jménem jako Marcel Niederhausen, aby nebudil přílišný rozruch. Byl však odhalen a rázem se stal nejsledovanějším aktérem celého víkendu.

Schumacher, který předloni ukončil kariéru ve formuli 1, tvrdí, že je pro něj jízda na motorce především koníčkem. V minulých měsících se věnoval testovacím jízdám především v týmu MotoGP Ducati, ale nakonec neodolal a vyzkoušel své schopnosti i v závodním poli. V Oscherslebenu jel se strojem Honda Fireblade o výkonu 190 koní.

Zda se v německém seriálu objeví znovu, zatím neví. "Ještě jsem o tom nepřemýšlel," uvedl Schumacher, který přilákal do ochozů přes 18 tisíc diváků. A jen kvůli němu přijelo narychlo do Oscherslebenu 135 novinářů.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace