Hlavní obsah

Kostky z Masarykova okruhu pomohou onkologickým pacientům

V pátek v 16 hodin odstartovala charitativní on-line aukce asfaltových kostek vyřezaných při nedávné rekonstrukci ze starého povrchu Masarykova okruhu v Brně. Výtěžek z dražby sedmnácti kostek z povrchu druhé zatáčky umístěných na dřeveném podstavci s podpisy závodnických es půjde na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, který podporuje práci Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno.

Foto: Automotodrom Brno

Asfaltová kostka ze staré dráhy Masarykova okruhu s podpisem Maxe Biaggiho.

Článek

On-line aukce unikátních suvenýrů bude zahájena v pátek 23.května v 16:00 hodin na dražebním serveru www.aukro.cz. Kostky mají zhruba o velikosti 10x10x8cm, svým jménem k akci přispělo sedmnáct špičkových motocyklových i automobilových jezdců jako Max Biaggi, Nicky Hayden, Marco Melandri, Karel Abraham, Tomáš Enge nebo Jarek Janiš.

Na každé kostce je patrný vývoj asfaltového povrchu závodní dráhy: spodní nafialovělá vrstva je původní z roku 1987, kdy byl automotodrom otevřen. Horní šedá vrstva asfaltu je z roku 1996, kdy byla provedena povrchová oprava závodní dráhy. Původní povrch tedy pamatuje jezdce jako Toni Mang, Wayne Gardner, Kevin Schwantz či Wayne Rainey. Po asfaltu položeném v roce 1996 se proháněly hvězdy jako Mike Doohan, Valentino Rossi, Casey Stoner, Max Biaggi a řada dalších světových jezdců.

Kompletní oprava závodní dráhy na brněnském okruhu byla zahájena letos 14. února. Výměna povrchu byla dokončena v dubnu.

Reklama

Související témata: