Hlavní obsah

Räikkönen koupil v aukci Chevrolet Corvette Sharon Stoneové

MONAKO

Mistr světa formule 1 Kimi Räikkönen zaplatil 200 000 eur (pět miliónů korun) za sportovní vůz Chevrolet Corvette z roku 1974, který vlastnila hollywoodská herečka Sharon Stoneová. Finský závodník jej koupil na charitativní aukci, která se konala před nedělní Velkou cenou Monaka.

Článek

Auto, které je uskladněno v Los Angeles a údajně má na tachometru jen čtyři míle (zhruba 6,5 kilometru), bylo jednou z nejzajímavějších nabídek dražby ve prospěch nadace zpěváka Eltona Johna pro boj proti AIDS. Aukce se v Monaku konala v pátek večer.

Indický miliardář Vijay Mallya, který vlastní stáj Force India, zaplatil 226 000 eur za koncertní klavír, na němž Elton John v roce 2001 skládal písně pro album Songs from the West Coast.

Za plavbu na lodi 375 000 eur

Mallya dal přitom do aukce týdenní plavbu na své 95metrové lodi Indian Empress, která je jednou z největších soukromých jachet na světě. Jeden z účastníku dražby za nevšední plavbu zaplatil 375 000 eur. Aukce, která se konala v hotelu Meridien Beach Plaza, vynesla celkem na milión eur.

Dražba byla součástí módní přehlídky, na níž v roli modelů vystoupili Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber, nebo Nelson Piquet. Závodníci předvedli kolekci, kterou navrhla dcera promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea Petra.

Nedělní závod v ulicích monackého knížectví je nejdůležitějším bodem ve společenském kalendáři seriálu formule 1. Do státečku na pobřeží Středozemního moře láká miliardáře, šéfy velkých podniků i filmové hvězdy, které mají v těchto dnech dostaveníčko na festivalu v nedalekém Cannes.

Reklama

Související témata:
Chevrolet