Hlavní obsah

Vršecký udržel vedení v Evropském poháru tahačů

MISANO

David Vršecký udržel vedení v Evropském poháru tahačů. V nedělních bojích v Misanu skončil jezdec týmu Buggyra třetí v bodované kvalifikaci a čtvrtý v pohárovém závodu. Maximální počet bodů za dvě vítězství získal jeho týmový kolega Markus Bösiger ze Švýcarska.

Článek

Hned úvodní měřený trénink naznačil, že to Vršecký nebude mít s obhajobou sobotního triumfu jednoduché. Jeho nejlepší čas stačil na místo v druhé startovní řadě, v kvalifikační řeži s Němcem Jochenem Hahnem nakonec vybojoval třetí místo.

Stejnou pozici držel Vršecký ještě kolo před koncem pohárového závodu. "V té chvíli jsem ale projížděl některé úseky po paměti. Přede mnou jel totiž Antonio Albacete, jehož závodní speciál házel na moje přední sklo koktejl oleje a nafty. Prakticky jsem neviděl a rána Belloca pár zatáček před koncem byla ranou z milosti," uvedl Vršecký v tiskové zprávě.

Víkendové výsledky však celkově hodnotil jednoznačně kladně. "I přes problémy jsem vyhrál druhý závod této sezóny a získal o pouhé dva body méně než v Barceloně. Snad se začínám zbavovat nálepky jezdce, který není schopen navázat na dobré výkony z předchozího závodu," poznamenal Vršecký.

Poklonu svému stájovému kolegovi složil i úřadující mistr Evropy Bösiger. "V této chvíli považuji za největšího favorita v boji o titul právě Davida a uvědomuji si, že obhajoba bude hodně těžká," prohlásil švýcarský jezdec.

Další český zástupce František Vojtíšek oslavil 47. narozeniny sedmými místy v kvalifikaci i v pohárovém závodu. "V Misanu jsem bojoval s motorem a malou akcelerací, která je základním předpokladem úspěchu. Doufám, že v dalším závodě to bude podstatně lepší, mé současné umístění odpovídá realitě," uvedl Vojtíšek.

Evropský pohár tahačů:
Kvalifikační závod (8 kol): 1. Bösiger (Švýc./Buggyra) 16:32,266, 2. Albacete (Šp./MAN) -0,831, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -4,920, ...7. Vojtíšek (ČR/Renault) -36,625.
Pohárový závod (12 kol): 1. Bösiger 25:07,174, 2. Albacete -6,106, 3. Belloc (Fr./MAN) -10,781, 4. Vršecký -11,717, ...7. Vojtíšek -38,977.
Průběžné pořadí: 1. Vršecký 96, 2. Bösiger 90, 3. Albacete 78, ...6. Vojtíšek 42.
Týmy: 1. Buggyra 202, 2. MAN 142, 3. Renault 108.

Reklama

Související témata: