Hlavní obsah

V Mostě nechybělo napětí, Enge slavil maratónský triumf

PRAHA

Stejně jako před třemi týdny, i uplynulý víkend sehrálo během podniku mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích v Mostě významnou roli počasí. Na severozápadě Čech se v sobotu i v neděli střídalo vedro s deštivými přeháňkami a diváci si na nedostatek dramatických momentů rozhodně nemohli stěžovat.

Foto: BPA/Martin Straka

Tomáš Enge oslavuje vítězství v závodě mezinárodního mistrovství ČR na okruzích v Mostě.

Článek
Fotogalerie

V sobotu úmorné vedro poslalo do věčných lovišť motory většiny formulí při závodě divize 3. Následná průtrž mračen s kroupami zavinila odložení startu vytrvalostního závodu cestovních vozů královské divize 4. Voda na trati pak pochopitelně byla viníkem karambolů a výjezdů safety caru.

Vítězem maratónu se nakonec stalo kvarteto Charouz, Nimč, Mücke a Enge na mercedesu z DTM před triem Bohemia Racing Teamu Maděryč, Kostka a Björk na Audi. Tříhodinovku rozhodl Engeho manévr v nájezdu do posledního kola, díky kterému bývalý pilot formule 1 rozhodl o vítězství svého týmu. „Jel jsem na hraně, chtěl jsem to moc dotáhnout do vítězného konce,“ oddychl si po skončení závodu Enge.

I neděle se v Mostě odehrávala opět ve znamení nevypočitatelných rozmarů počasí. Přineslo to ovšem velice atraktivní a dramatické momenty pro diváky. V hlavním závodě dne, kterým byl mistrovský sprint divize 4, startovalo celkem šest speciálů z DTM a z vítězství se radoval švédský okruhový šampión z roku 2006 Thed Björk na Audi stáje Bohemia Racing Team.

Reklama

Související témata: