Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci neuspěli v semifinále MS

TERENZANO

Čeští plochodrážníci neuspěli v semifinálových závodech letošního mistrovství světa na ploché dráze a prakticky přišli o šanci kvalifikovat se do Grand Prix pro rok 2009. Světový šampionát je totiž přímou kvalifikací do této soutěže a tři nejlepší jezdci s finálového závodu, který se uskuteční 14. září v polské Zielone Goře, získají právo startu v této elitní soutěži.

Foto: www.unia.leszno.org

Plochodrážník Lukáš Dryml - ilustrační fotografie

Článek

Nejblíže postupu byl v italském Terenzanu Lukáš Dryml. Jen jediný bod ho dělil od postupu, ale nakonec obsadil desáté místo. Do finále se kvalifikovalo z obou semifinálových závodů osm nejlepších. "Nepovedl se mi vstup do závodu. Hlavně jsem měl více bodovat z jízd, ve kterých jsem startoval z vnitřní dráhy. Nyní už mi zbývá pro účast v Grand Prix jediná cesta - maximální zlepšení ve druhé polovině letošní soutěže," řekl Dryml, jenž podle svých slov jezdí s naštípnutou holenní kostí.

Český závodník měl po třech jízdách čtyři body a postup se mu vzdaloval, v následující jízdě se však z posledního jízda probojoval na druhé a pokud by poslední jízdu vyhrál měl šanci na postup. V nejkrásnější jízdě dne, která byla vrcholem závodu, však přijel druhý za Australanem Sullivanem, když do tohoto souboje promlouvali i Dán Gjedde a Švéd Max.

Vítězem závodu se stal Brit Richardson před Dánem Monbergem. Oba měli shodný počet bodů a o vítězství rozhodla dodatková jízda, stejně jako o třetím místě Švéda Ljunga před Polákem Ulamkem.

Druhý závod ve švédské Motale přinesl konec šancí na úspěch v letošní sezóně Lukášovu bratrovi Alešovi a Adrianu Rymlovi. "Nepovedly se mi dvě jízdy. Nejprve jsem prohrál těsně souboj s domácím Karlssonem, který závod následně i vyhrál, potom v následující jízdě jsem jezdil druhý, ale soupeři byli nakonec lepší a já nebodoval. Je to škoda, ale asi jsem postoupit mohl," řekl Aleš Dryml, jemuž na finále chyběly dva body a nakonec skončil dvanáctý. Rymel byl s jedním bodem patnáctý.

MS na ploché dráze:
Terenzano: 1. Richardson (Brit.) 12, 2. Monberg (Dán.) oba 12, 3. Ljung (Švéd.), 4. Ulamek (Pol.) oba 11, 5. Zagar (Slovin.), 6. Gjedde (Dán.), 7. Sullivan (Austr.) všichni 10, 8. Miedziňski (Pol.), 9. Pavlic (Chor.) oba 9, 10. L. Dryml (ČR) 8.
Motala: 1. Karlsson 14, 2. Davidsson (oba Švéd.), 3. Iversen (Dán.) oba 11, 4. Walasek (Pol.), 5. Ferjan (Máď.), 6. Nermark (Švéd.), 7. Bjerre (Dán.), 8. Jedrzejak (Pol.) všichni 9, ...12. A. Dryml 7, 15. Rymel (oba ČR) 1.

Reklama