Hlavní obsah

Čeští jezdci byli při triumfu Francouzů na Šestidenní jedenáctí

SERRES

Mezinárodní motocyklovou Šestidenní vyhráli poprvé po sedmi letech jezdci Francie, český Trophy tým si v Řecku oproti loňskému roku o jedno místo pohoršil a skončil jedenáctý. Stříbrnou vázu v soutěži juniorů vybojovali suverénní Italové, čeští mladíci nezopakovali v omlazené sestavě sedmé místo z Chile a obsadili rovněž jedenáctou pozici.

Foto: Motoklub Jiřetín

Český jezdec Tomáš Engel ve čtvrté etapě 83. ročníku motocyklové Šestidenní

Článek

Premiéru řeckých pořadatelů završil sobotní motokros na rozpáleném autodromu v Serresu. Francouzi při něm se štěstím po pádu Nicolase Deparroise uhájili náskok před dotírajícími obhájci titulu z Itálie, ale rozdíl mezi nimi nakonec nečinil ani celou minutu.

Zato spolufavorizovaní Finové, kteří měli před závěrečným dnem jen třísekundový náskok na USA, třetí pozici neudrželi. Jejich lídr Juha Salminen, do té doby nejlepší jezdec celého pole, měl ve vedení pád a skončil v nemocnici. Před Finy se dostali i Španělé, kteří měli nakonec ve svém středu vítěze absolutní klasifikace jednotlivců Ivana Cervantese.

Český tým se mohl v motokrosu opřít o umění specialisty Michala Kadlečka, který v sobotu obsadil osmé místo ve třídě enduro 3. A to ještě doplatil na to, že při nezvyklém startu na asfaltu v řadách po čtyřech jako u závodů silničních motocyklů stál až ve čtvrté linii.

Kadleček byl v Trophy týmu příliš osamělý

I tak bezpečně potvrdil pozici české jedničky; absolutně skončil čtyřicátý a v kubatuře E3 dvanáctý. "S letošním výkonem na Šestidenní jsem spokojený, i když samozřejmě nejsem soutěžním jezdcem. Ale proti premiéře v Chile to bylo mnohem lepší," uvedl v tiskové zprávě Kadleček.

Manažer Ladislav Michálek úplně spokojený s výkonem reprezentace nebyl. "Při závěrečném motokrosu se mi výkon našich jezdců líbil, ale jinak jsem čekal víc. Michal Kadleček byl v Trophy týmu příliš osamělý. Naopak mladý celek juniorů odvedl to, co bylo v jejich silách. Určitě výkony Milana Engela s Markem Borákem jsou příslibem," řekl Michálek.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články