Hlavní obsah

Pilot formule 1 Jamamoto testuje v Brně pro Charouzův tým

BRNO

Šestadvacetiletý pilot formule 1 Sakon Jamamoto testuje v Brně pro stáj Charouz Racing System sportovní prototyp LMP1 poháněný motorem Aston Martin. Kolega Fernanda Alonsa a Nelsona Piqueta ve stáji Renault je na Masarykově okruhu od úterka, hlavní porce jízd jej čeká ve středu.

Foto: BPA/Martin Straka

Pilot formule 1 Sakon Jamamoto testoval na brněnském okruhu prototyp LMP1 týmu Charouz Racing System.

Článek

Tým podle svého šéfa Antonína Charouze zkouší Japonce a švýcarského jezdce Harolda Primata jako potenciální piloty pro příští sezónu.

Jamamoto dosud startoval ve čtrnácti závodech formule 1, které absolvoval v minulých dvou letech v týmech Super Aguri a Spyker. Letos je třetím jezdcem Renaultu a zároveň bojuje v šampionátu GP2, který je součástí programu Velkých cen F1. Tam je členem špičkového týmu ART Racing.

"Nabídku Antonína Charouze jsem přijal s radostí, protože jeho stáj letos předvedla velmi dobrou práci. Jsem v Brně poprvé a moc se mi tu líbí," řekl spolupracovníkovi ČTK japonský pilot. Testování v pražském týmu není pro něj první zkušenost s českým motorsportem. V sezoně 2005 byl kolegou Jaroslava Janiše v týmu Kondo působícím v japonské formuli Nippon.

Týmový závodní vůz má v České republice premiéru, protože od svého zrodu na začátku roku byl k vidění pouze v šampionátu Le Mans Series a ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. Fanoušci jej mohou vidět v Brně zblízka o víkendu, kdy se na Masarykově okruhu uskuteční Podzimní cena s vrcholem v závodech divize 4. Speciál LMP1 bude vystaven v parkovišti závodních strojů.

Reklama