Hlavní obsah

Bösiger v sobotu snížil Vršeckého náskok v EP tahačů

LE MANS

Sobotní jízdy Evropského poháru tahačů v Le Mans ovládl Švýcar Markus Bösiger a dvěma triumfy snížil náskok vedoucího kolegy z týmu Buggyra Davida Vršeckého na 22 bodů. Český jezdec obsadil druhé místo v kvalifikační a třetí v pohárové jízdě, hlavní konkurent roudnické stáje Antonio Albacete ze Španělska měl technické problémy a ztratil s druhou příčkou bezprostřední kontakt.

Článek

Ve Francii se dařilo Františku Vojtíškovi s renaultem, který skončil čtvrtý a pátý.

V kvalifikační jízdě slavila Buggyra double, v pohárovém závodě se dostal před Vršeckého ještě Němec Jochen Hahn s vozem MAN. Český jezdec se od prvního kola potýkal s technickými problémy. "Odešlo mi jedno ze dvou turbodmychadel. Snažil jsem se mu domluvit. Chvíli to vypadalo, že si dá říct. Předjel jsem Frankieho (Vojtíška) a začal stíhat druhého Hahna. Motor se ale začal přehřívat," uvedl Vršecký v tiskové zprávě.

Z depa pak dostal informace o Albaceteho potížích na konci první desítky pořadí, takže se soustředil na zisk bodů, přesto pozici udržel, ačkoliv motor v posledním kole dosáhl teploty 120 stupňů. "Kdybych to uměl, začal bych se modlit," přiznal Vršecký.

Po sérii matných výkonů mohl být spokojený i Vojtíšek. "Body potěší. Zvláště z Le Mans, který je tak trochu mým domácím okruhem," uvedl Vojtíšek.

Reklama