Hlavní obsah

Rekordní pokus Buggyry byl odložen kvůli špatnému počasí

Nejméně o týden byl odložen pokus o překonání rychlostního světového rekordu na jeden kilometr s pevným startem, který plánuje truckový mistr Evropy David Vršecký s vozem Buggyra. Místo pokusu, letiště v Panenském Týnci, totiž pokryla dvaceticentimetrová vrstva sněhu. Informoval o tom manažer týmu Jan Kalivoda. Pokud se počasí zlepší, rekordní pokus by se měl uskutečnit ve středu 3. prosince.

Článek

Vršecký bere zdržení s nadhledem, po úspěšné sezóně ho už prý nic nerozhodí. "Test z minulého týdne nás posunul v této kategorii o velký kus dopředu. Získali jsme potřebná data a hlavně zkušenosti s využitím maximálního výkonu za minimálních ztrát na trakci. Velmi se na tom podílela optimalizace automatické převodovky a speciálně vypálených pneumatik. Počasí ale zatím optimalizovat nedokážeme," komentoval situaci Vršecký.

Sám už je držitelem světového rekordu v maximální rychlosti s tahačem, jejž dosáhl před čtyřmi lety v Dubaji. Tehdy jel na dálničním obchvatu uprostřed pouště rychlostí 281,723 km/h.

Buggyra musela udělat řadu opatření, aby bylo možné exhibiční akci posunout. "Dnes jsme po vzájemné konzultaci s týmem, zástupci letiště a zástupci Autoklubu České republiky, kteří budou mít nad akcí oficiální dohled, termíny konání pro tento týden zrušili. Navíc předpověď počasí není příznivá pro celý týden. Akce se tak zatím přesouvá na středu 3. prosince, termín s ohledem na počasí potvrdíme do konce tohoto týdne," vysvětlil Kalivoda.

Reklama