Hlavní obsah

Vršecký si užil v Monte Carlu vyhlášení motoristických šampiónů

ROUDNICE NAD LABEM

Nabitý prosincový program neskončil mistru Evropy v závodech tahačů Davidu Vršeckému ani po překonání světového rekordu na pevný kilometr, který zajel před dvěma týdny. O pár dnů později se ocitl v Monte Carlu ve společnosti největších světových hvězd motoristického sportu při tradičním galavečeru, který na závěr sezóny pořádá Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vítěz Evropského poháru v závodech tahačů David Vršecký

Článek

Český šampion převzal ocenění za triumf v truckovém mistrovství Evropy za rok 2008 ve společnosti vítězů nejslavnějších motoristických disciplín. Vedle něj na pódium vystoupili například i formulový mistr světa Lewis Hamilton či král rallye Sébastian Loeb. Vedle Vršeckého český motoristický sport zastupovali také mistr Evropy v rallyekrosu Tomáš Kotek a Libor Toman, druhý z mistrovství světa motokár.

Vršeckého závodní tahač buggyra se dokonce ocitl mezi nejsledovanějšími závodními stroji světa. Na pódium se sice na rozdíl od Hamiltonovy formule nedostal, ale stál při vstupu do Sportovního klubu FIA, kde se vyhlášení uskutečnilo. "Byl to skvělý zážitek a opět se mi potvrdilo, že čím více toho člověk dokázal, tím přirozeněji se chová," řekl po návratu Vršecký.

Roudnický pilot je velkým fanouškem Loeba, ale hlavně formulového vicemistra Felipeho Massy, i proto byl nadšen ze společného setkání. "Felipe pro mě zůstává největším závodníkem. Musel mi při rozhovoru slíbit, že příští rok získá titul s předstihem a nebude tak trápit moji nervovou soustavu," popsal vzájemnou debatu Vršecký.

Spokojený byl i technický ředitel jeho týmu Mario Kress, který převzal v Monte Carlu cenu za vítězství v Poháru konstruktérů. "Našemu týmu včetně závodních inženýrů a mechaniků to dává nový impulz k práci," pochvaloval si německý specialista pozornost, které se letos tahačům při vyhlášení dostalo.

Reklama