Hlavní obsah

Klatovský ani Diviš nepostoupili do finále MS na ledové dráze

SAALFELDEN

Jan Klatovský ani Andrej Diviš nepostoupili do seriálu finálových závodů mistrovství světa na ledové ploché dráze. Ve víkendové kvalifikaci v Saalfeldenu obsadil Klatovský sedmé místo, Diviš skončil bez bodu poslední. Postoupilo šest plošinářů.

Článek

Reprezentační trenér Milan Špinka označil rakouskou kvalifikační skupinu za absolutně nejtěžší. "Pět loňských finalistů na čele s vicemistrem světa a domácím Zornem, loni třetím mužem šampionátu. Rozhodly maličkosti, zejména zkušenost. Škoda, k postupu chyběl jeden jediný bod," řekl Špinka spolupracovníkovi ČTK.

Věří nicméně, že ve finále MS český jezdec chybět nebude. "Honzův starší bratr Antonín má zkušeností na rozdávání a vzhledem k tomu, že všechny hvězdy až na Švédy Svenssona a Sereniuse jely zde, měl by v boji o postup za čtrnáct dní v dalším kvalifikačním závodě v polském Sanoku uspět," dodal Špinka. V Polsku se vedle Antonína Klatovského představí i Jan Pecina.

Kvalifikační skupinu v Saalfeldenu vyhrál loňský vicemistr světa Dmitrij Chomicevič z Ruska, který v závodu neztratil ani bod. Vedle Sanoku se o finále MS pojede ještě v Togliatti, kde však čeští zástupci nestartují. První z osmi finálových závodů se pak uskuteční 7. února v Krasnogorsku.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint