Hlavní obsah

Automobilového závodníka Hladíka čeká nejnáročnější sezóna

Před svou zatím nejnáročnější sezonou stojí brněnský automobilový závodník Vladimír Hladík. Vedle společné obhajoby loňského titulu se Zdeňkem Dudou ve vytrvalostních závodech ve třídě do 2000 ccm s vozem Renault Clio bude Hladík startovat premiérově ještě v evropském seriálu FIA GT4.

Článek

Hladík je šéfem týmu TechFuture, který nasadí do domácího seriálu ještě druhý vůz Renault Clio. Seriál mezinárodního mistrovství republiky v divizi 4 má v termínovém kalendáři šest závodů: tři se pojedou na Masarykově okruhu v Brně a tři na autodromu v Mostu.

Také seriál FIA GT4 má v termínovém kalendáři šest závodů na okruzích v Silverstonu, italské Adrii, německém Oscherslebenu, belgickém Zolderu, portugalském Algarve a francouzském Paul Ricardu. V tomto seriálu bude Hladík startovat sám s novým vozem Aston Martin.

Seriál FIA GT4 si vyzkoušel už loni, kdy skončil třetí ve sprintu a čtvrtý ve vytrvalostním závodu. "V letošní sezoně očekávám velký nárůst konkurence ve FIA GT4. Nahrává tomu současná ekonomická krize, která velí k úsporám. A závodění s vozy GT patří k nejlevnějším," uvedl Hladík na dnešní tiskové konferenci v Brně.

"I když zatím jezdeckou konkurenci neznám, tak mám cíl zaútočit na pořadí v první desítce výsledkové listiny. Pochopitelně je naším cílem obhájit se spolujezdcem Dudou domácí titul," dodal Hladík.

Reklama

Související témata: