Hlavní obsah

Klatovský zajel v Berlíně nejlepší závod v MS na ledové dráze

BERLÍN

Nejlepší výsledek v dosavadním průběhu finálových závodů mistrovství světa na ledové ploché dráze vybojoval v sobotu v Berlíně český jezdec Antonín Klatovský, který obsadil v pátém dílu šesté místo. Dnes se mu už tolik nedařilo a skončil třináctý. V celkovém pořadí mu patří desátá pozice.

Článek

V německé metropoli kraloval Rus Nikolaj Krasnikov, jenž zatím vyhrál všechny závody a suverénně míří za ziskem titulu.

Klatovskému v sobotu nevyšel vstup do závodu a v první jízdě nebodoval. Pak ale jednou vyhrál, dvakrát dojel druhý a jednou třetí. V kvalifikaci získal osm bodů a obsadil sedmé místo. V jízdě o páté místo podlehl jen Rusovi Daniilu Ivanovovi, který je v průběžné klasifikaci šampionátu druhý.

"Snad poprvé v sezóně jsem měl i trochu štěstí, nepotkaly mě žádné technické problémy. Navíc jsem získával body i proti Rusům, kterým se dnes příliš nedařilo. Nepamatuji se, že by do sedmého místo byli jenom tři," řekl Klatovský spolupracovníkovi ČTK.

V nedělním závodu už se mu technické potíže nevyhnuly a v druhé jízdě mu praskl řetěz ve chvíli, kdy jel na druhé místě. V kvalifikaci tak získal jen čtyři body a postoupil do jízdy o třinácté místo, kterou vyhrál. Závod se jel za stálého deště a byl plný pádů.

Šampionát vyvrcholí o příštím víkendu v Assenu.

Finále MS jednotlivců na ledové ploché dráze v Berlíně:
Pátý závod: 1. Krasnikov, 2. Ivanov, 3. Bazejev, 4. Zorn, 5. V. Chomicevič (Rus.),...13. Klatovský (ČR).1. Krasnikov, 2. V. Chomicevič (oba Rus.), 3. Zorn, 4. Simon (oba Rak.), 5. Ivanov (Rus.), 6. A. Klatovský (ČR).
Šestý závod: 1. Krasnikov, 2. Ivanov, 3. Bazejev, 4. Zorn, 5. V. Chomicevič (Rus.),...13. Klatovský (ČR).
Průběžné pořadí (po 6 z 8 závodů):
1. Krasnikov 150, 2. Ivanov 108, 3. Zorn 99, 4. Bazejev 93, 5. V. Chomicevič 92, ...10. A. Klatovský 46.

Reklama

Související témata: