Hlavní obsah

Fulín i Vršinský chtějí v seriálu závodů Seatu sbírat zkušenosti

Dvojice předních českých automobilových jezdců startujících v minulých sezónách v okruhovém Škoda Octavia Cupu Petr Fulín a Ivan Vršinský se v tomto roce představí v seriálu okruhových závodů Seat Leon Supercopa. Na osmi evropských okruzích, většinou v Německu, budou s podporou českého importéra španělské automobilky od května do září hájit týmu Leon Supercopa Czech.

Článek

"Po třech sezónách v Octavia Cupu jsme si řekli, že už čas dozrál a je potřeba udělat změnu. Octavia Cup nás sice naplňuje, ale je potřeba se posunout," řekl Fulín na úterní tiskové konferenci v Praze.

Společně se svým dosavadním soupeřem Vršinským se nakonec rozhodli zkusit štěstí v zahraničí, vstoupit do českého mezinárodního šampionátu v divizi 4 nechtěli.

"To je prakticky jen o penězích. Chtěli jsme jít do některého z cupových seriálů a Seat je hodně rozšířený," vysvětlil Fulín. Volba na supercopu pak padla hlavně proto, že se jezdí zejména na německých okruzích. "Z hlediska logistiky to lze zvládnout. Z Plzně to tam máme skoro stejně daleko jako do Brna," řekl Fulín, který si tento šampionát vyzkoušel už v minulém roce, kdy startoval na Hockenheimu.

Oba jezdci si ale dobře uvědomují, že v letošním roce budou hlavně sbírat zkušenosti. I vzhledem k tomu, že tento seriál má omezené testování, mají s vozem minimum zkušeností. Navíc neznají ani okruhy a nemají k dispozici data pro nastavení vozů. "Přesto si nebudeme zastírat, že chceme dopadnout co nejlépe. Nebudeme spokojeni, když budeme jezdit kolem patnáctého místa. Může se to stát, ale věříme, že budeme lepší," uvedl Vršinský.

Podle Fulína má po letošní seznamovací sezóně přijít větší rozmach, pokud to ekonomická situace dovolí. "Máme na seriálu dlouhodobý zájem. Když to vyjde, příští rok nasadíme více jezdců," plánoval Fulín.

První závod identických vozů se uskuteční 16. května na Hockenheimu. Seriál je součástí programu série DTM.

Reklama

Související témata: