Hlavní obsah

V pekingském Ptačím hnízdě se pojede motoristický Závod šampionů

LONDÝN

Pekingský Národní stadion známý jako Ptačí hnízdo se v listopadu dočká první velké sportovní akce od loňských olympijských a paralympijských her. Bude se zde konat letošní motoristická exhibice Závod šampionů, který se do arény přesune z Wembley. Čínští fanoušci tak budou moci vidět v akci slavná jména ze světa rallye, formule jedna či motocyklových šampionátů.

Článek

Velmi napilno budou mít možní účastníci ze seriálu formule jedna, kteří mají na programu závěrečný závod MS 1. listopadu v Abú Zabí. Exhibice v Pekingu se uskuteční dva dny poté. "Obdrželi jsme pět skvělých nabídek světových stadionů, ale po neuvěřitelné olympiádě bylo těžké odmítnout tu pekingskou," sdělil organizátor Fredrik Johnsson. "Po pěti letech na největších stadionech Evropy jsme byli nadšeni myšlenkou přivést Závod šampionů i do Asie," dodal.

Exhibice se koná od roku 1988 na počest finského rallyeového jezdce Henriho Toivonena, jenž dva roky před tím uhořel ve své lancii při Korsické rallye. Loni byli ve Wembley na startu například Michael Schumacher, Sébastien Loeb, David Coulthard či Mattias Ekström.

Reklama

Související témata: