Hlavní obsah

Seznam.cz vstupuje po rallye i na okruhy

Už o nadcházejícím víkendu odstartuje na brněnském autodromu další ročník Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4. K jeho hlavním favoritům by měl patřit nově vzniklý tým Sauto.cz Racing Team, pod jehož hlavičkou se letos na závodních tratích objeví závodní vozy Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM připravované společností Charouz Racing System.

Foto: BPA

Vůz Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM v barvách Sauto.cz Racing Teamu.

Článek

Kalendář českého šampionátu čítá šest závodů a sestava Charouz Racing System v barvách Sauto.cz Racing Teamu bude obhajovat tři tituly - celkové vítězství ve třídě D4 v hodnocení jezdců, celkové vítězství ve vytrvalostních závodech D4 nad 3500 ccm a celkové vítězství ve třídě D4 v poháru týmů. K dispozici budou mít piloti nové modely Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM.

Peter Kox při závodu MMČR divize 4 na okruhu v Mostě.foto: BPA/Martin Straka

V barvách stáje se bude s aktivní závodnickou kariérou loučit mnohonásobný šampión Antonín Charouz a společně s ním se za volanty Mercedesů vystřídá celá řada zkušených závodníků, velkých osobností současnosti i historie motoristického sportu, ale také mladých talentovaných jezdců.

Peter Kox (vlevo) a Tomáš Enge při závodu MMČR divize 4 na okruhu v Mostě. foto: BPA/Martin Straka

Lákadlem pro fanoušky bude sobotní start zkušeného nizozemského jezdce Petera Koxe, který se bude v kokpitu závodního speciálu střídat s Václavem Nimčem a Jarkem Janišem. S dalším vozem Sauto.cz Racing Teamu pojede trojice Antonín Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke. Společnost Charouz Racing System dále připravuje také Lamborghini Gallardo pro posádku Milan Urban, Jan Urban a Petr Charouz a Ford Fiesta pro jezdce Roberta Hordossyho, Andreje Barčáka a Antonína Blažka juniora.

Reklama