Hlavní obsah

Vozy Sauto.cz Racing Teamu ovládly kvalifikaci na Jarní cenu Brna

Pod taktovkou vozů Mercedes Benz DTM se odehrála páteční kvalifikace před sobotním tříhodinovým vytrvalostním závodem Jarní cena Brna, kterým na Masarykově okruhu odstartuje letošní seriál mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Nejrychlejšího času dosáhla posádka Antonín Charouz, Tomáš Enge, Václav Nimč společně s Němcem Stefanem Mückem.

Foto: BPA/Miloš Rybář

Vůz Sauto.cz Racing Teamu pilotovaný posádkou Antonín Charouz, Jarek Janiš, Peter Kox a Václav Nimč při kvalifikaci na Jarní cenu Brna.

Článek
Fotogalerie

Charouz se se svými spolujezdci jako jediný dostali pod hranici 1:50 min. v průjezdu na jedno kolo. "Jsem velice rád, že se nám kvalifikace tak vydařila. Konkurence posílila, ve startovním poli jsou nová výkonná auta i dobří jezdci, přesto jsme dnes byli suverénní," těšilo Charouze, který vstoupil do své poslední sezóny v závodnické kariéře.

"Dopoledne jsme trošku doplatili na experimenty prvního závodu. Měli jsme špatné tlaky v pneumatikách, takže jsem si chvílemi připadal jako na ledě. Ale povedlo se nám vybojovat s oběma auty pro sprint start z první řady, takže jsme spokojení," doplnil Nimč.

Nejrychlejší kvalifikační čas zajel Němec Mücke, který si pochvaloval nový vůz. "Jen byla škoda, že jsme se v rychlém kole dostali do drobného kontaktu s jiným vozem. Přesto jsme dosáhli dobrého času a do závodu odstartujeme z pole position. Podmínky dnes byly perfektní, snad to bude stejné i při zítřejším závodě, který pro nás bude velice důležitý," tvrdil Mücke.

Sobotní tříhodinový závod divize 4 odstartuje ve 12:30, v neděli se jedou dva sprinty - od 12 hodin vozy s obsahem motoru nad 2000 ccm, ve 13 hodin startuje padesátiminutový závod vozů s motory do 2000 ccm.

Kvalifikace na Jarní cenu Brna, první podnik okruhového MMČR - divize 3 a 4
Vytrvalostní závod nad 2000 ccm: 1. Charouz, Enge, Nimč (všichni ČR), Mücke (Něm./Mercedes Benz DTM) 1:39,717 (prům. rychlost 177,282 km/h), 2. Nimč, Janiš, Charouz (ČR), Kox (Niz./Mercedes Benz DTM) -1,943, 3. Maděryč, Kostka (oba ČR), Björk (Švéd.), Daniš (SR/Audi A4 DTM) -2,627.

Reklama