Hlavní obsah

Wolff uspěl v kvalifikaci MS na dlouhé ploché dráze

Český jezdec Richard Wolff uspěl v kvalifikačním závodě mistrovství světa na dlouhé ploché dráze v Artigues de Lussac ve Francii a třetím místem si zajistil postup do finále. V tom se na konci září rozhodne o účastnících seriálu Grand Prix v této disciplíně v roce 2010.

Článek

Wolff postoupil mezi nejlepší dvanáctku francouzského závodu ze čtvrté pozice. Semifinále vyhrál, v závěrečné jízdě pak sice dojel do cíle na čtvrtém místě, ale součet bodů mu stačil na konečnou třetí příčku za domácími jezdci Jeromem Lespinassem a Maximem Mazeauem.

Také český vicemistr Pavel Ondrašík bez problémů postoupil z kvalifikační části závodu, v semifinále však nestačil na největšího konkurenta v boji o poslední postupové místo Němce Daniela Bachera. V konečném pořadí obsadil osmé místo, dál však šlo jen šest finalistů.

Druhý kvalifikační závod se uskuteční za dva týdny v Bielefeldu, kde pojedou i Zdeněk Schneiderwind a Karel Kadlec. O postup do elitního seriálu této disciplíny se bude bojovat 27. září.

Kvalifikační závod MS na dlouhé ploché dráze v Artigues de Lussac:
1. Lespinasse 25, 2. Mazeau (oba Fr.) 24, 3. Wolff (ČR) 23, 4. Milanesse 22, 5. Mora (oba It.) 20, 6. Bacher (Něm.) 17, ...8. Ondrašík (ČR) 14 - nepostoupil.

Reklama