Hlavní obsah

Zapletal i přes nehodu a vážnou poruchu vyhrál rallye v Itálii

ŘÍM

Český automobilový jezdec Miroslav Zapletal vyhrál v neděli první závod středoevropského mezinárodního šampionátu FIA v soutěžích cross-coutry, který se jel pod názvem Rally Puglia & Lucania v Itálii. Své Mitsubishi L200 přitom v první rychlostní zkoušce v jedné ze zatáček přetočil na střechu, ale naštěstí se vůz ještě vrátil na všechna čtyři kola.

Článek

S popraskaným sklem měl pak Zapletal velké problémy se řízením, jeho navigátor Tomáš Ouředníček neviděl na trať vůbec. Po svolení organizátorů mohli jet část závodu bez předního skla jen s brýlemi. Sedmý muž letošního Dakaru nakonec dokázal i bez funkčního čtvrtého a pátého stupně převodovky celou rallye vyhrát.

"V krizovém momentě jsem již cítil, že se situace nedá dostat pod kontrolu, ale hned jak vůz dopadl zpět na kola, jsem zkusil nastartovat. Motor ihned naskočil a tak jsme pokračovali. Společně s navigátorem jsme pak hlasitě naše auto prosili, ať vydrží. A vydrželo! Takhle tvrdě vybojované zlato jsem snad ještě nikdy nezískal," líčil Zapletal.

Reklama