Hlavní obsah

Vršecký byl nejúspěšnějším pilotem tahačů v Nogaru

NOGARO

David Vršecký nechyběl ani v neděli na stupních vítězů ve čtvrtém pokračování mistrovství Evropy tahačů ve francouzském Nogaru. Tentokrát sice pilot stáje Buggyra nedokázal zvítězit, ale v obou jízdách skončil druhý a se ziskem 52 bodů byl nejúspěšnějším mužem víkendu. František Vojtíšek s renaultem přidal k sobotnímu bodu jedno sedmé místo, druhou jízdu nedokončil kvůli defektu.

Foto: www.buggyra.com

David Vršecký s vozem Buggyra

Článek

Vršecký tentokrát nejel z pole position, protože v kvalifikaci těsně prohrál s MANem Jochena Hahna. Místo na vítězství se rozhodl jet tak, aby za sebou udržel lídra celkové klasifikace Antonia Albaceteho. "Proto jsem odstartoval razantně, ale nikoli na hraně. Na Jochena to nestačilo," uvedl Vršecký, který pak v závěru byl rychlejší než německý soupeř, ale předjet ho nedokázal. "Na brzdách jsem byl rychlejší, Jochen pro změnu zvládal lépe výjezdy. Ale najel jsem na Albaceteho další tři body," řekl Vršecký.

Španěl mu ale v odvetném závodě s hendikepem, ve kterém si prvních osm jezdců otočí pořadí na startovním roštu, porážku vrátil. Vršecký špatně odstartoval a byl chvíli i dvanáctý, ale opět předvedl stíhací jízdu a pomohla mu i Hahnova chyba. Na druhé místo se pak dostal po boji s Rakušanem Egonem Allgäuerem s dalším MANem.

"Egon je nepochybně bojovník, nicméně v rámci této své vlastnosti někdy přichází o soudnost. Musel vědět, že je pomalý, přesto podstoupil souboj na hraně pravidel," konstatoval Vršecký. S vystoupením v Nogaru, kde v sobotu slavil své vůbec první vítězství, ale mohl být spokojený. "Čtyři umístění na stupních vítězů, k tomu výhra. Upevnil jsem si druhé místo a stáhl Albaceteho o osm bodů. Musím sám sebe pochválit," řekl.

Čtvrtý díl mistrovství Evropy tahačů v Nogaru (Francie):
První závod: 1. Hahn (Něm./MAN) 22:46,654, 2. Vršecký (ČR/Buggyra) -0,99, 3. Albacete (Šp./MAN) -8,13, ...7. Vojtíšek (ČR/Renault) -31,78.
Druhý závod: 1. Albacete 23:02,166, 2. Vršecký -8,44, 3. Hahn -11,19, ...Vojtíšek nedokončil.
Průběžné pořadí ME:
1. Albacete 203, 2. Vršecký 177, 3. Bösiger (Švýc./Buggyra) 165, ...8. Vojtíšek 50.
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra 386, 2. Renault 244, 3. MAN 234.

Reklama