Hlavní obsah

Český tým K plus K motorsport neuspěl ve třetím dílu FIA GT

Český tým K plus K motorsport neuspěl ve třetím závodě šampionátu vytrvalostních okruhových závodů FIA GT v německém Oscherslebenu. Technické problémy ukončily vystoupení obou týmových posádek: česko-argentinské dvojice Adam Lacko, Mario Dominguez i rakousko-britského tria Karl Wendlinger, Ryan Sharp. Wedlinger přitom do závodu startoval z první řady.

Článek

Rakouská hvězda však měla hned po startu kolizi s pozdějším vítězem Mikem Hezemansem z Nizozemska, po které se propadla do hlouby startovního pole. Poté, co se Wendlingerovi podařilo ztrátu dotáhnout na třetí místo, se mu přetrhlo lanko ovládající pohyb stěračů a musel za silného deště ze závodu odstoupit.

Druhý vůz týmu vyřadil ze hry o bodované pozice souběh několika drobných závad, které vyústily v zaseknutí plynového lanka a Dominguez skončil mimo trať.

"Je škoda, že z nadějně rozjetého víkendu náš tým nezískal ani bod. Teď nás čeká příprava na červencové Spa. Na tradiční čtyřiadvacetihodinovce bychom se rádi vrátili do boje o přední umístění," uvedl majitel týmu Karel Kubů v tiskové zprávě.

Reklama