Hlavní obsah

Bartoš titul neobhájil, je ale motokrosovým vicemistrem Evropy

GLOGOW

Motokrosař Petr Bartoš na hondě těsně neobhájil titul motokrosového mistra Evropy kategorie open a skončil druhý. O pouhých pět bodů jej porazil Rus Vitalij Tonkov. Stejné pořadí bylo o víkendu v posledním závodě šampionátu v polském Glogowě, kde oba rivalové vyhráli po jedné jízdě, ale Tonkov s yamahou přidal druhé místo, zatímco Bartoš třetí.

Článek

Jezdec Orion Teamu Litomyšl vedl v pětidílném seriálu od prvního do třetího závodu a vedení ztratil až při předchozím pokračování v dánském Holstebro, kde na písečné trati poprvé v sezoně nedokončil žádnou z jízd na medailové pozici. Tonkov se před něj dostal o jediný bod a v nedělním finále v Polsku, kde se uděloval v každé z jízd dvojnásobný počet bodů, náskok nepatrně zvýraznil.

Páté místo v šampionátu obsadil Jindřich Hrabica na hondě, který v závěrečné jízdě seriálu skončil třetí.

Pátý závod mistrovství Evropy v motokrosu třídy open v Glogowě (Polsko):
GP celkově: 1. Tonkov (Rus./Yamaha) 94, 2. Bartoš (ČR/Honda) 90, 3. Hansen (Dán./KTM) 74, 4. Hrabica 72, ...9. Rožec 44, 16. Berger (všichni ČR/Honda) 22.
Konečné pořadí (po 5 závodech): 1. Tonkov 258, 2. Bartoš 253, Hansen 195, ...5. Hrabica 159, 6. Rožec 111, 22. Berger 33.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články