Hlavní obsah

Závod vrchařů Farinovou zatáčkou nabídne i měření sil veřejnosti

Ve zcela jiné podobě se uskuteční tento pátek a sobotu závod automobilů do vrchu Vzhůru Farinovou zatáčkou. Kvůli dopravní vytíženosti slouží nyní část Masarykova okruhu jako objížďka, proto nebylo možné na dva dny uzavřít trať. Poprvé od svého založení v roce 1998 vypadl tento závod z termínového kalendáře mistrovství republiky.

Článek

Duchovní otec celé akce Jan Vonka chtěl přesto zachovat tradici Farinovy zatáčky. V náhradní podobě nabídne amatérským jezdcům i veřejnosti měření sil za volantem vlastních vozů.

V pátek bude na programu sprint a večer open party. V sobotu od 10:00 přijdou na řadu jízdy pravidelnosti a slalom.

"Využijeme jednu stranu dálničního přivaděče, pouze depo posuneme o sto metrů dál. Tím se nám prodlouží trať," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně Vonka, který vedle závodění pořádá nejen tento vrchařský podnik, ale na podzim také Rallye Show Modřice.

"Tato akce je přístupná všem řidičům. Vzrůstající zájem nás utvrdil v tom, že možnost závodění láká vyzkoušet si své schopnosti, neboť v běžném silničním provozu se nedá závodit," dodal Vonka, který má příští rok v plánu uspořádat závod Vzhůru Farinovou zatáčkou opět v rámci seriálu vrchařského mistrovství republiky.

Reklama