Hlavní obsah

Závod MS ve freestyle motokrosu se letos pojede i v Ostravě

OSTRAVA

Jeden z podniků desetidílného seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu se na podzim uskuteční v Ostravě. Šampionát, v němž na rozdíl od freestylových exhibicí posuzuje technické provedení skoků odborná komise, se v ostravské ČEZ Aréně bude konat o víkendu 6. a 7. listopadu.

Článek

Seriál mistrovství světa, který začal v březnu v Berlíně, má momentálně letní přestávku a vyvrcholí na podzim. Ostrava bude sedmou zastávkou. "Vyžaduje to dlouhodobou a pečlivou přípravu, speciální komise už teď přijede na technickou prohlídku haly. Vzhledem k tomu, že v ČEZ Aréně máme s pořádáním podobných akcí dlouholeté zkušenosti, by snad neměl být závažnější problém," uvedl ředitel závodu a hlavní organizátor Aleš Buksa.

Obsazení dvoudenních závodů je už nyní v podstatě hotové. Většina jezdců má smlouvy na celý ročník. Do Ostravy by měli přijet držitel loňského titulu Remi Bizouard z Francie, český akrobat Libor Podmol nebo australský showman Scott Marley, který prý zvládá dvojité salto.

"Přiveze si i vlastní a delší nájezdovou rampu, která mu zvládnutí tak obtížného triku umožní," řekl Buksa s tím, že pořadatelé mohou před závodem udělit ještě čtyři divoké karty. Jedním z kandidátů je další český jezdec Petr Pilát.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint