Hlavní obsah

O Novou Paku zase rekordní zájem

PRAHA

Rekordní počet 114 jezdců ze 16 zemí je přihlášen do 4. podniku autokrosového ME, který se pojede o víkendu v Nové Pace. „Závod ve Štikovské rokli je tradičně nejobsazovanějším v celém seriálu ve všech třech kategoriích, jedeme tam Evropu bez přestávky poosmadvacáté,“ říká ředitel závodu Vladimír Preisler.

Článek

Ve startovní listině nechybí nikdo z evropské špičky, účast nezrušil ani nejlepší z českých jezdců divize III do 4000 ccm Petr Bartoš, byť mu minulý týden zemřel otec Jiří. „Mistru Evropy z roku 1990, který odešel v 59 letech, věnujeme pietní vzpomínku,“ tvrdí Iva Mašková za organizační výbor.

Čeští jezdci se budou v Nové Pace snažit ovládnout stupně vítězů, od roku 2005 tam s buginami vyhrávají jen oni, loni triumfovali Bartoš a Hanák. „Paka je pro mě prestižní. Chystám novou převodovku, provedl jsem i změny na pérování a před domácím publikem myslím na vítězství. Největším rivalem bude krajan Ladislav Hanák, jsou to s ním parádní souboje,“ líčí Vít Nosálek, těsně druhý ve slabší divizi.

„Udělali jsme nová svodidla, zkvalitnili jsme i kamerový systém sledující trať a vylepšili depo,“ doplňuje aktuality Preisler, ale připustil problém s nově doplňovanou zeminou. „Není stoprocentně identická s původní, kterou již není možné zajistit a kvůli tomu je pak trať při závodech více rozbitá. Věnujeme ale její přípravě plnou péči,“ ujišťuje ředitel.

Stav ME
Divize III do 4000 ccm:
1. van Rosmalen (Niz.) 50, 2. Bartoš (ČR) 49, 3. Engel (Něm.) 46, 4. Turek 45, 5. Hošek (oba ČR) 28
Divize IIIA do 1600 ccm:
1. Hanák 49, 2. Nosálek (oba ČR) 47, 3. Buddelmeyer (Něm.) 44, 4. Svoboda 35, 5. Musil (oba ČR) 33
Divize I:
1. Makarov (Rus.) 50, 2. Kárai (Maď.) 47, 3. Fejfar (ČR) 42, 4. Pleskovas (Lit.) 38, 5. Ferretti (It.) 35.

Reklama

Související témata: