Hlavní obsah

Calvet statečně bojuje o bednu, Lacko objevil novou fintu

Mladý pilot Buggyry je i po 6. podniku virtuálního seriálu tahačů ETRC Digital celkově třetí. Bravurní jízdou za sebou Téo Calvet udržel evropské šampiony Kisse i Albaceteho. Adam Lacko i Aliyyah Kolocová se stále zlepšují. Jelo se na virtuální trati belgického Zolderu. Do klubu vítězů digitálních klání se ke Kissovi a Calvetovi přidali Sascha Lenz a Jamie Anderson.

Foto: Buggyra media

Digitální podoba evropského šampionátu tahačů zavítala do Zolderu.

Článek

Nejpočetnější zastoupení ve startovním poli měli opět piloti týmu Buggyra Zero Mileage Racing. Nejúspěšnější z nich byl talentovaný Téo Calvet. Ve druhém závodě zopakoval svůj heroický výkon z Nürburgringu a nepustil před sebe dvojnásobného truckového šampiona Norberta Kisse.

„Náročný týden. Od středy do pátku jsme testovali VK50 a DV50 na okruhu v Nogaru a hned v neděli už jsme závodili na virtuální trati Zolderu. V prvním závodě jsem udržel pozici před Albacetem a obsadil 3. příčku. Škoda, že jsme ve druhém závodě s Kissem nebojovali o vítězství, ale jen o 4. pozici. Už vím, jak na něj, a proto mě nepředjel!" hodnotí Calvet bojovně.

Adam Lacko má za sebou nejdelší závodní pauzu v kariéře. Už ho svrbí ruce

sport.cz, Buggyra Racing

Souboj z druhého závodu byl okořeněný ještě dalším účastníkem Saschou Lenzem, který oba piloty překonal a obsadil třetí místo. I díky výborné práci Calveta ve druhém závodě, který za sebou udržel Kisse, se mohl z prvního vítězství ve virtuálním závodě radovat Jamie Anderson.

Ledově klidná, bez emocí. Taková je světová rekordmanka Aliyyah Koloc. Může za to i Aspergerův syndrom

sport.cz, Buggyra Racing

Adam Lacko na virtuálním Zolderu vyrovnal své digitální maximum a v prvním závodě obsadil šesté místo. „Stále pracuji na tom, abych zajížděl co nejlépe. Tentokrát jsme vyzkoušeli vypnout osvětlení v místnosti se závodními simulátory. To bylo dobré a mohl jsem se více soustředit na jízdu," uvedl mistr Evropy ze sezony 2017.

Do posledních dvou závodů vstupuje odhodlaně i nejmladší účastnice šampionátu, čerstvě šestnáctiletá Aliyyah Kolocová, která se zlepšuje každým kolem. Dokonce ve druhém závodě překonala i svůj čas na kolo z kvalifikace. „Jsem ráda, že se mohu virtuálního šampionátu účastnit. Moc mi pomáhá v poznávání tratí, na kterých se pojedou i reálné závody. V Mostě to znám dobře, ale Zolder jsem jela poprvé a už se těším, až se tam svezu nejen virtuálně," poukazuje Aliyyah na druhý podnik evropského truckového šampionátu, který se uskuteční v polovině září.

Reklama

Související témata: