Hlavní obsah

Enge a spol. vyhráli 1000 km Nürburgringu a vedou seriál LMS

PRAHA/NORIMBERK

Česko-německá posádka továrního týmu Aston Martin ve složení Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke vyhrála závod 1000 km Nürburgringu a posunula se do čela průběžného pořadí seriálu Le Mans Series. Poslední podnik série se jede o druhém zářijovém víkendu na britském okruhu Silverstone.

Foto: BPA/Miloš Rybář

Prototyp Aston Martin posádky Charouz, Enge, Mücke při závodu 1000 km Nürburgringu.

Článek

Enge a spol. vykročili za úspěšným vystoupením v Německu již v sobotu, kdy díky Mückemu ovládli kvalifikaci. A i v samotném závodu dominovali, když po startu udrželi nejlepší pozici a postupně zvyšovali svůj náskok. Boj o vítězství nakonec svedli se sesterským vozem britsko-švýcarské dvojice Turner, Primat, který odsoudili k druhému místu 16 kol před cílem šestihodinového závodu.

Stefan Mücke oslavuje triumf továrního týmu Aston Martin v závodu 1000 km Nürburgringu.foto: BPA/Miloš Rybář

„Víkend nám vyšel na sto procent. Kdyby nám někdo před ním řekl, že vyhrajeme kvalifikaci i závod a navíc dosáhneme i nejrychlejšího kola v závodě, jen bychom kroutili hlavou. Po problémech Pescarola nám v posledním závodě stačí dojet na pátém místě, takže v Silverstonu nebudeme pod zbytečným tlakem. Na druhou stranu jsme ale závodníci a budeme chtít sezónu zakončit se vztyčenou hlavou,“ líčil po skončení závodu spokojený Enge.

Česko-německá posádka si po triumfu v Barceloně v úvodu sezóny připsala druhé vítězství a po druhém místě v Algarve a třetím místě ve Spa se vede průběžné pořadí seriálu se náskokem sedmi bodů před francouzskými jezdci Boullionem a Tinseauem, která na Nürburgringu nedojela kvůli poruše převodovky. Závěrečný závod Le Mans Series 2009 se jede okruhu Silverstone ve dnech 11.-13. září.

Reklama

Související témata: