Hlavní obsah

Kopecký bude o víkendu startovat ve Španělsku v další soutěži IRC

PRAHA

Český automobilový jezdec Jan Kopecký se v závěru týdne představí v Rallye Principe de Asturias, devátém podniku série Intercontinental rallye challenge (IRC). Člen továrního týmu Škoda Motorsport původně ve Španělsku startovat neměl, ale díky podpoře tamního importéra mladoboleslavské automobilky se druhý muž průběžného pořadí IRC přece jen v soutěži objeví.

Foto: Škoda Auto

Jak Kopecký za volantem vozu Škoda Fabia S2000

Článek

"Jsme opravdu rádi, že náš projekt pokračuje aktivním zapojením importérů Škoda. Byl to jeden z našich cílů, neboť jsme přesvědčeni, že naše angažmá v rallyovém sportu je pozitivním přínosem pro značku," uvedl v pondělí vedoucí podnikové komunikace Škoda Auto Martin Lauer v oficiální tiskové zprávě.

Za volantem vozu Škoda Fabia S2000 se představí i další dva jezdci: Francouz Julien Maurin a především domácí naděje Alberto Hevia, který při svém premiérovém startu s tímto vozem zvítězil koncem srpna na Rally de Ferrol, jež je součástí španělského mistrovství.

Kopecký tak bude v pátek a v sobotu na Rallye Principe de Asturias bojovat o šanci vyhrát celý šampionát IRC. Momentálně má na kontě 39 bodů, o tři méně než Brit Kris Meeke.

Do konečného hodnocení se však počítá sedm z 11 výsledků. Favorizovaný Meeke zatím vyhrál třikrát, Kopecký jednou. Nejlepší byl v srpnu na domácí Barum rallye, třikrát skončil druhý.

České barvy bude ve Španělsku hájit i Antonín Tlusťák s vozem Citroën C2 S1600.

Reklama