Hlavní obsah

Mičánek s Jermanem si v Epilogu vyjeli mistrovský titul

BRNO

Až závěrečný tříhodinový Epilog na Masarykově okruhu rozhodl o mistrovském titulu Jiřího Mičánka a Martina Jermana v divizi 4 ve třídě do 3500 ccm. Oba dnes společně s Jiřím Janákem s porsche 997 vyhráli závěrečný závod před Robertem Šenkýřem a Petrem Vencálkem, kteří na vítěze ztratili jeden okruh. V absolutní klasifikaci vyhráli Rakušan Alexander Talkanitsa a jeho stejnojmenný syn na voze Corvette CSR.

Článek

Titul absolutního mistra České republiky získal v předstihu Antonín Charouz, který už k závěrečnému závodu nenastoupil. Dnešní páté místo v absolutní klasifikaci ale dopomohlo Jiřímu Mičánkovi ke konečnému třetímu místu. Ve třídě do 2000 ccm potvrdili obhajobu titulu Vladimír Hladík se Zdeňkem Dudou na voze Renault Clio. Závěrečný díl šampionátu byl součástí šestihodinovky, kterou vyhráli, stejně jako tříhodinový závod, otec a syn Talkanitsové.

"Poslední závod sezony nám dokonale sedl. Už v kvalifikaci jsme na své největší soupeře měli náskok tři sekundy. V závodě jsme nechtěli riskovat, ale od začátku jsme měli souboj pod kontrolou," řekl Mičánek, jehož tým nezastavil ani trest v podobě zastávky v boxech za nedovolené předjetí při žluté vlajce.

Reklama

Související témata: