Hlavní obsah

Brno se příští rok vrátí do termínového kalendáře závodů FIA GT

BRNO

Po roční přestávce se příští sezonu vrátí do Brna seriál mistrovství FIA vozů Grand Tourismo, který zamíří na Masarykův okruh 16. května. V termínovém kalendáři dostalo Brno přiděleny závody nejen nově vznikajícího mistrovství světa GT1, ale také seriály evropského mistrovství GT2 a GT3.

Foto: Automotodrom Brno

Letecký snímek Masarykova okruhu u Brna.

Článek

Před rokem Brno po devíti letech vypadlo ze seriálů cestovních vozů Grand Tourismo z ekonomických důvodů a v zářijovém termínu je nahradil závod v portugalském Algarve.

Seriál mistrovství světa GT1 by měl odstartovat 4. dubna na okruhu Yas Marina ve Spojených arabských emirátech. Tento okruh ale ještě čeká na udělení homologace. Na Masarykově okruhu bude mít dvanáctidílný seriál GT1 čtvrtou zastávku.

Před Brnem se ještě pojede 18. dubna závod v Jižní Africe a 2. května v britském Silverstonu, kde odstartuje i nová sezona seriálů GT2 a GT3. Tečku za celým seriálem udělá 28. listopadu závod v Brazílii.

V letošním osmidílném seriálu mistrovství FIA GT1, který skončil v neděli v belgickém Zolderu, startoval i český jezdec Adam Lacko. V hodnocení jezdců skončil s šesti body na 16. místě. Prvenství si vybojovali Němec Michael Bartels s Italem Andreou Bertolinim.

Reklama

Související témata: