Hlavní obsah

Schumacher s Vettelem vyhráli potřetí v řadě Race of Champions

PEKING

Piloti formule Michael Schumacher a Sebastian Vettel v úterý vyhráli potřetí za sebou týmovou soutěž na tradiční exhibici na závěr sezóny nazvané Race of Champions. Němci završili hattrick na olympijském stadiónu "Ptačí hnízdo" v Pekingu, kde se letos závod motoristických hvězd konal poprvé.

Foto: Viktor Veres, Reuters

Legendární pilot formule 1 Michael Schumacher

Článek

Legenda F1 Schumacher se svým následovníkem Vettelem porazili ve finále 2:1 Británii, kterou reprezentovali letošní mistr světa Jenson Button a trojnásobný světový šampion cestovních vozů Andy Priaulx.

V souboji o celkové vítězství sedminásobný mistr světa Schumacher na kilometr dlouhém okruhu plném zatáček jasně porazil Buttona. Poté co Vettel utrpěl s Priaulxem svou jedinou porážku dne, porazil šestatřicetiletého Brita Schumacher a rozhodl o triumfu Němců.

"Bylo by hezké, kdybych mohl jet ve finále přímo proti Jensonovi, ale šlo tu především o soutěž týmů," poznamenal vicemistr světa Vettel, jenž v konečném pořadí sezóny F1 zaostal za Buttonem o 11 bodů.

Němci v semifinále porazili Spojené státy americké, jejichž barvy hájili pilot rallye a známá televizní osobnost Tanner Foust a motokrosová hvězda Travis Pastrana. Britové zase zdolali domácí Čínu.

Ve středu je na programu soutěž jednotlivců, v níž budou v různých typech vozů bojovat jezdci jeden proti jednomu pouze za sebe. Na startu letos není francouzský obhájce Sébastien Loeb, který se představí o víkendu na Setkání mistrů v Sosnové, i tak je však pole přihlášených hvězdné.

Vedle zástupců F1 budou závodit například finští rallyeoví jezdci Mikko Hirvonen a Marcus Grönholm, dvojnásobný šampion DTM Mattias Ekström ze Švédska, rekordman v počtu vítězství v Le Mans Tom Kristensen z Dánska nebo pětinásobný šampion silničních motocyklů Mick Doohan z Austrálie.

Reklama

Související témata: