Hlavní obsah

Matějovský si nejvíc cení poháru z Valencie

PRAHA

Český automobilový jezdec Michal Matějovský vybojoval letos v okruhovém seriálu Seat Leon Eurocup celkově devátou příčku. Nejvíc ho těší druhé místo a pohár z Valencie. Jezdec španělsko-českého týmu SUNDREDBRT považuje sezónu za úspěšnou.

Článek

„Posunul jsem se proti loňsku o sedm příček. Při účasti třiceti jezdců, z nichž třiadvacet bodovalo, je umístění v první desítce úspěchem. Vždyť bojuji s matadory, jako je například bývalý jezdec F1 Larini. Hlavní cíl sezóny, vyhrát závod a vybojovat si účast ve světovém šampionátu cestovních vozů WTCC, se mi ale nepodařil,“ ohlédl se za sezónou Matějovský.

Úvod šestidílného seriálu (v jednom víkendu se jely dva závody) začal výborně právě ve Valencii zmíněným druhým a šestým místem. Po něm se Matějovský dělil dokonce o první příčku. „Bodoval jsem i v dalších závodech. Umisťoval jsem se v první pětici a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se mi povede vyhrát,“ říkal královéhradecký jezdec.

Ve druhé části sezóny přišel zlom. „Ve nedělním závodě v Portu jsem jel na třetí pozici, když se mi propadl brzdový pedál a bylo po nadějích. V anglickém Brands Hatch jsem startoval dokonce z první řady, ale praskla mi pneumatika a ve druhém závodě, kdy jsem se probil z poslední na pátou pozici, praskla další. Nikdo nedokázal vysvětlit proč,“ dodal.

Nová sezóna zatím nemá jasné kontury. „Stále se jedná. Jasno bude snad v prosinci. Určitě chci zůstat u cestovních okruhových aut, ale nebránil bych se zkusit něco nového. Nejraději závody kategorie FIA GT,“ prozradil přání Michal Matějovský.

Reklama