Hlavní obsah

Enge začal MS vozů GT1 jedenáctým místem v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ

Český automobilový jezdec Tomáš Enge obsadil se svým britským kolegou Darrenem Turnerem 11. místo v úvodním závodu světového šampionátu vozů GT1, který se jel ve Spojených arabských emirátech. Enge tak neodletí z Abú Zabí příliš spokojený, neboť se ukázalo, že vůz Aston Martin DBR9 týmu Young Driver AMR není v současnosti schopen bojovat o přední umístění.

Foto: BPA/Petr Frýba

Tomáš Enge yvstupuje z prototypu Aston Martin - ilustrační foto.

Článek

"Závod nám vyšel celkem dobře, skvěle se nám povedla zastávka v boxech, ale naše auto zatím není dostatečně rychlé a na lepší než jedenácté místo to prostě nestačilo," uvedl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Během víkendu se prý ukázalo, že aston rychlostně nestačil na maserati, fordy ani corvetty. "V závodě jsme ztráceli dvě až tři sekundy na nejrychlejšího. Před námi je proto ještě hodně práce, navíc chceme požádat organizátory o provedení nějakých změn tak, aby naše auto bylo konkurenceschopnější," přiznal liberecký pilot.

Z vítězství se radovala posádka Romain Grosjean a Thomas Mutsch s vozem Ford GT Matech, za kterou Enge s Turnerem zaostali o 1:26 minuty.

Druhý podnik seriálu, který zavítá v květnu i do Brna, se uskuteční za dva týdny na okruhu Silverstone ve Velké Británii.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace