Hlavní obsah

Bývalý pilot F1 Coulthard prohrál při prvním startu v DTM i se ženou

HOCKENHEIM

Bývalý pilot formule David Coulthard při své premiéře v německém šampionátu cestovních vozů DTM na nejlepší nestačil a obsadil dvanácté místo. Závod v Hockenheimu ovládli jeho kolegové z Mercedesu, kteří obsadili první čtyři místa. Pro patnácté vítězství v kariéře si dojel s náskokem půl sekundy Brit Gary Paffett.

Foto: Mariana Bazo , Reuters

David Coulthard

Článek

Coulthard prohrál i se ženou. Na jedenáctém místě před ním dojela britská závodnice Susie Stoddardová, která startuje v seriálu už pátým rokem.

Za úřadujícím vicemistrem a vítězem seriálu z roku 2005 Paffettem zaostal Coulthard o více než 35 sekund. "Byla to zábava a hodně jsem se přiučil," uvedl devětatřicetiletý skotský pilot, který během 15 sezon ve formuli 1 v kokpitech Williamsu a McLarenu vyhrál 13 Velkých cen.

Angažmá v DTM přijal Coulthard dva roky po odchodu z formule 1. "Chyběl mi adrenalin ze závodění," přiznal před začátkem sezony. "Je tu hodně rychlých jezdců, kteří zároveň testují pro formuli 1. Proto očekávám, že asi dostanu nakládačku, ale když to nezkusíte, nikdy nevíte," dodal.

Reklama