Hlavní obsah

VIDEO: Ženy si v písku vyzkoušely podmínky panující při Rallye Dakar

Milan NovotnýSport.cz

Deset odvážných žen podstoupilo další část zkoušky, na jejímž konci budou vybrány dvě nejvhodnější kandidátky na místa navigátorek pro Rallye Dakar 2011. Tentokrát se stala místem činu písečná pánev bývalé raketové střelnice vojenského prostoru u slovenské Senice v malebném kraji Záhorské nížiny na úpatí Bílých Karpat.

Foto: /www.czechdakar.cz

Vyhrabávání zapadlého auta se neukázalo jako nejsložitějhší úkol.

Článek

Třetí kolo výběru nazvaného Ženy pro Dakar, který pořádá Czech Dakar Team, mělo ve zkušebním prostoru bohatém na písky a spraše za úkol prověřit, jak si zástupkyně slabšího pohlaví dokáží poradit s nástrahami sypkého terénu a přiblížit se ke skutečným pouštním podmínkám panujícím při podnicích dakarského typu.

Vyhrabávání zapadlého auta z písku byl jen bonbónek

Vykopat co nejlépe a nejrychleji zahrabané auto z písku, to byl, jak se posléze ukázalo, vlastně jen takový bonbónek mezi úkoly, s nimiž se děvčata musela vypořádat. Navigace z křesla spolujezdce s využitím Iritraku a cvičné jízdy v pískovém oraništi, kde by běžný automobil beznadějně zapadl už po dvou metrech, byly sice obtížnější, ale to nebylo zhola nic proti jízdám za volantem ostrých speciálů. K dispozici byly vozy ostřílených dakaristů - buď Toyota Land Cruiser 120 Jiřího Janečka, nebo neuvěřitelně „nadupaný“ Hummer H3 – EVO Mirka Zapletala.

Deset žen, které usilují o start v Rallye Dakar. foto: www.czechdakar.cz

Teprve tady si každá  z dívek začala natvrdo uvědomovat, jak velký může být rozdíl mezi klasickou rallye a cestami-necestami offroadových soutěží. Možná začala chápat odlišnosti v zacházení s naftovými a benzinovými motory, či úskalí správného řazení, užívání spojky, zapojování a vypojování diferenciálů, o alchymii při natlakování pneumatik ani nemluvě.

Příště půjde o přežití

Hodnocení jednotlivých výkonů adeptek dakarského dobrodružství padlo na bedra Petra Korbela z Offroad Centra Praha. „Byli jsme svědky pár docela slušných výkonů. Některé dívky prokázaly, že mají cit pro motor. Bohužel šlo o menšinu. Teprve až v podmínkách, jaké panují v Senici, se ukáže, jak ke které byly sudičky štědré, když nadělovaly talent pro auta a techniku vůbec. Na druhé straně je třeba říct, že málokdo by tady obstál bez předchozích zkušeností, navíc zrovna při své první jízdě,“ konstatoval Korbel, který je v Offroad Centru odborníkem na ladění motorů.

A co bude následovat? Jedním z příštích úkolů desítky účastnic konkurzu Ženy pro Dakar bude v polovině května speciální výcvik přežití v nehostinných přírodních podmínkách daleko od civilizace. I takové situace musí budoucí dakarské spolujezdkyně zvládat...

Reklama