Hlavní obsah

Stav těžce zraněného závodníka Bartocciho je stabilizovaný

BRNO

Stav těžce zraněného italského automobilového závodníka Giorgia Bartocciho, který v sobotu havaroval na Masarykově okruhu a záchranáři jej vytáhli z hořícího vozu, je stabilizovaný. Sdělila to v pondělí tisková mluvčí Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích Anna Mrázová.

Foto: Michal Beran, ČTK

Hořící vůz Giorgia Bartocciho.

Článek

Italský závodník leží na jednotce intenzivní péče. "Utrpěl velmi závažná poranění, která přetrvávají," dodala Mrázová.

Nehoda se stala v prvním ze tří původně plánovaných doplňkových závodů italské série Lamborghini Blancpai Super Trofeo. Těsně před cílovou rovinkou po vjezdu do druhého kola se Bartocciho vůz po kolizi se soupeřem odrazil přímo do míst, kde svodidla přecházejí v betonovou zídku. Vůz se po nárazu bokem roztočil, na vozovku se rozlila takřka plná nádrž s 80 litry benzinu a všechno okolo začalo okamžitě hořet.

Požárníci na Masarykově okruhu bleskově zasáhli, začali vůz hasit a z hořícího automobilu potom vytáhli těžce popáleného závodníka. Ten byl po nezbytném ošetření na mobilní klinice Masarykova okruhu okamžitě letecky transportován do nedaleké Fakultní nemocnice v Bohunicích.

Závod po této havárii skončil a ředitel seriálu po dohodě s týmy odvolal i oba původně plánované další dva závody tohoto seriálu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint