Hlavní obsah

Úleva v Buggyře. V Albacete už se dvěma vozy, Vršeckého doplní Nittel

PRAHA

V barvách týmu Buggyra se při druhém podniku Evropského poháru tahačů ve španělském Albacete představí už oba závodní speciály. Roudnický tým se těsně před startem víkendových klání domluvil s německým závodníkem Uwe Nittelem, který doplní Davida Vršeckého.

Foto: Buggyra

Šéf týmu Buggyra Jan Kalivoda, David Vršecký a německý závodník Uwe Nittel.

Článek

Buggyru po minulé sezóně opustil Švýcar Markus Bösiger, který zamířil do nové stáje bývalého šefkonstruktéra Buggyry Maria Kresse. Český tým byl před prvním závodem v Misanu domluvený s Angličanem Stuartem Oliverem, jehož start byl ale podmíněný souhlasem všech konkurenčních stájí. A pod džentlmenskou dohodou nakonec chyběl jeden podpis... Začátek šampionátu tak Vršecký absolvoval jako sám voják v poli.

S ohledem na sběr dat z trati ale bylo angažmá druhého jezdce prioritou. A před druhým závodem v Albacete se blýsklo na lepší časy, když vedení týmu oznámilo dohodu s Nittelem. Zatím jen na podnik ve Španělsku, jednání o dalším působení německého závodníka přijdou po víkendu.

„Uwe má své jméno, stejně jako Buggyra. A s dobrým jménem není radno hazardovat. Ani jedna ze stran není pod tlakem, nemusíme se dohodnout za každou cenu. Německý jezdec má ale velmi zajímavý marketingový potenciál. Navíc by byl po Stigu Blomqvistovi teprve druhým jezdcem historie, který by se vedle rallye prosadil v závodech tahačů,“ poznamenal na adresu vicemistra světa v třídě produkčních vozů z roku 1996 sportovní ředitel Buggyry Jan Kalivoda.

Vršecký příchod týmového parťáka vítá. „Uwe jede na závody s tím, že se chce blíže seznámit s Buggyrou  a zároveň disponovat týmem schopných lidí. Stejně tak akceptuje fakt, že obhajuji titul a potřebuji hodně bodů. Nerad tipuji, ale myslím, že je schopen jezdit do desátého místa,“ prohlásil dvojnásobný mistr Evropy.

Jednačtyřicetiletý Nittel již s buggyrou testoval, vyhlídky do závodu ale odhadovat nechtěl. „Mám něco za sebou a moc dobře vím, že i když jsem s Buggyrou dosahoval v rámci testování slušných tréninkových časů, ostrý závod bude o něčem úplně jiném,“ prohlásil otevřeně.

Reklama

Související témata: