Hlavní obsah

24h Le Mans dohromady ve čtyřiceti hodinách přímého přenosu

PRAHA

Na slavný závod 24 hodin Le Mans se každoročně vypraví přímo k trati La Sarthe na čtvrt miliónu příznivců motorismu, víkendový maratón si ale mohou příznivci rychlých kol dopřát i doma u televizní obrazovky. A o maratón půjde v každém případě: pokrytí tradičního podniku totiž zabere dohromady čtyřicet hodin přímých přenosů.

Foto: BPA/Petr Frýba

Svítání nad okruhem La Sarthe při závodu 24 hodin Le Mans.

Článek

Čtyřicetihodinový nášup adrenalinu z La Sarthe přinese česká verze televizní stanice Eurosport, třiadvacet hodin půjde přímo na jejím prvním kanále, na dvojce dostane prostor sedmnáct hodin dění v Le Mans. Diváci budou kromě samotného závodu vtaženi již do tréninků a kvalifikace, to vše premiérově v HD kvalitě!

Jako v posledních letech, i letos se v Le Mans očekává souboj o vítězství mezi prototypy Peugeot a Audi v elitní kategorii LMP1. Po loňském triumfu Francouzů bude jistě velkým lákadlem odpověď německé automobilky, která Le Mans vládla od roku 2000. Na trati nebude v barvách Audi chybět osminásobný šampión slavné čtyřiadvacetihodinovky Tom Kristensen a dánskému jezdci půjdou v barvách Peugeotu mj. bývalí jezdci formule 1 Alexander Wurz, Marc Gené, Sébastien Bourdais a Olivier Panis.

V pražském studiu se podělí o pokrytí maratónského závodu trojice komentátorů a o své postřehy se s diváky přijdou podělit např. automobilový závodník Josef Král či fyzioterapeutka Anna Roubínková, která v minulosti pečovala o jezdce v průběhu závodu. Plánované jsou i živé telefonáty s oběma čskými účastníky letošního závodu, Janem Charouzem a Tomášem Engem. "Le Mans je pro mě závod závodů. Oba Češi mají ve svých kategoriích šance na úspěch a jsem si jist, že se diváci nebudou nudit. A že ti skalní nepůjdou spát, tak jako já," poznamenal jeden z trojice komentátorů Martin Straka.

Reklama