Hlavní obsah

V barvách Buggyry pojede i v Nogaru ve druhém tahači Němec Nittel

KLADNO

Tento víkend se na okruhu v Nogaru uskuteční již třetí podnik letošního Evropského poháru tahačů. Tým Buggyra představí na okruhu Paula Armagnaca stejně jako před dvěma týdny dva závodní speciály, do týmu se tím pádem vrací Uwe Nittel.

Foto: Buggyra

Tahače Buggyra s Davidem Vršeckým (vepředu) a Uwe Nittelem při minulém závodním víkendu ve španělském Albacete.

Článek

Němcova premiéra v Albacete nedopadla vůbec špatně, připsal si tři body a dokázal získat cenné skalpy mistrů Evropy Bösigera a Östreicha. „Samozřejmě, že jsem nabídku startovat v Nogaru okamžitě akceptoval. Po Albacete je mi jasné, proč se truckům neubránily velké osobnosti automobilového sportu,“ radoval se Nittel. „Závody mají skvělou atmosféru a když se po startu rozjede dvacet pětitunových aut, člověku z toho jde i v tropickém vedru mráz po zádech. O každou pozici se tvrdě bojuje. Navíc jde o kontaktní disciplínu, což odpovídá mé nátuře.“

Nittelův start si pochvalují stálý pilot roudnické stáje David Vršecký a závodní inženýr Robin Dolejš, kteří se letos dělí o funkci technického ředitele. „S Uwem přijdou další cenná data. Navíc vyznává jiný styl jízdy, než David, takže budeme mít možnost porovnávat chování auta v rukou dvou různých jezdců. Hodně si od toho slibujeme,“ potvrdil Dolejš. „Spolupráce s Davidem i Robinem je vysoce profesionální, oba dokážou dát přesné zadání. Věřím, že si to užiju,“ přál si Nittel.

Vršecký věří, že Buggyra bude zrychlovat

Přestože je Vršecký po druhém závodě šampionátu až na čtvrtém místě, v žádném případě nepropadá skepsi. „Není důvod k pesimismu. Loni jsem na tom byl před Nogarem ještě hůř a nakonec se z toho urodil titul. Kromě toho se letos bude o „velké“ body dělit víc jezdců, z čehož hodlám profitovat. Máme také připraveny zajímavé technické novinky, díky kterým bude Buggyra závod od závodu rychlejší. Alespoň v to doufám,“ vysvětlil dvojnásobný mistr Evropy svůj optimismus.

Navíc Vršecký loni v Nogaru poprvé vyhrál pohárový závod a celkovým vítězstvím položil základ mistrovské obhajobě. Především doufá ve zlepšení měřených tréninků. „Mám Nogaro rád. Prověří jezdce i auto. Jedná se o rychlý, ale hodně úzký okruh, což znesnadňuje předjížděcí manévry,“ dodal.

Průběžné pořadí EP tahačů před třetím podnikem v Nogaru
1. Albacete (Šp.) 89 b., 2. Hahn (Něm./oba MAN) 84, 3. Bösiger (Švýc./Renault) 74, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) 58, 5. Lvov (Rus./MAN) 39, 6. Oestreich (Něm./Renault) 37, 7. Lacko (ČR/MAN) 34.

Reklama

Související témata: